Samen staan we sterk! Dat geldt zeker voor vrijwilligersorganisaties. Met een enthousiast team komen de mooiste dingen tot stand. Wat is uw favoriete vrijwilligersorganisatie van 2018?

Herberg Hoorn

Herberg Hoorn verbindt Hoornse organisaties en inwoners. Zij organiseert samen met hen activiteiten rond de Kerstperiode. Meer dan 1000 vrijwilligers doen er aan mee. Zo zijn er optredens in winkels en het havengebied, in verzorgingshuizen , met nieuwkomers en Westfriese inwoners. Er is een Kerstontbijt voor 200 ouderen, koken 25 thuiskoks voor onbekenden. Herberg Hoorn verzorgt havenwandelingen met gidsen van Oud Hoorn en laat kerstverhalen vertellen in de kerk, bibliotheek en schouwburg. De vrijwilligers laten zien dat als je de krachten bundelt Kerst voor iedereen betekenisvol wordt.

Inloophuis Pisa

Inloophuis Pisa is een gastvrij huis voor mensen uit West- Friesland die met kanker zijn geconfronteerd. Het team van gastvrouwen- en heren en activiteitenbegeleiders zet zich met groot enthousiasme in door middel van psychosociale ondersteuning, lotgenotencontact, activiteiten en themabijeenkomsten. Zonder deze vrijwilligers zou het inloophuis niet kunnen bestaan.

Stichting Evenementen Stad Hoorn (SESH)

Sesh zet zich in voor de evenementen in Hoorn, zoals de Hoornse Kermis, het Outdoor Stereo festival, Smartlappen festival en de Nadine Foundation. Sesh verleent hulp bij de afbouw en bijkomende klussen. Zij leidt het verkeer dat daarbij geregeld moet worden in goede banen en regelt voor iedereen een parkeerplaats.