Zonder vrijwilligers zou er in Hoorn een hoop veranderen. Denk maar aan de bibliotheek, het buurtwerk of sportverenigingen. Welke vrijwilliger maakte dit jaar het verschil? Laat het ons weten!

Rami Bichara Mardiros

Rami is een vrijwilliger van het eerste uur in de Bibliotheek Hoorn. Hij heeft de afgelopen vijf jaar bijna 100 mensen begeleid tijdens de leesclubs in de bibliotheek. Zij leren daardoor de Nederlands taal goed spreken. Hij doet dat zo gedreven en enthousiast dat cursisten al gauw, twee zelfs binnen een jaar les, aan het werk kunnen in hun nieuwe thuisland Nederland. Hij neemt de cursisten mee op diverse uitstapjes, zoals musea, Zodat zij Hoorn en omgeving beterleren kennen, zich thuis voelen en goed inburgeren in onze samenleving.

Hans Timmerman

Hans geeft de buurtgroep Risdam- Noord Groen! deskundig advies, en helpt met schep en schoffel bij alle activiteiten. Hij woont zelf niet in de wijk Risdam maar komt meerdere keren per week helpen. Ook bij MAK Blokweer is Hans actief, Hij denkt en schrijft mee aan het ecologisch beheerplan Natuurpark Blokweer, het ontwerpen van de kloostertuin en het aansturen van de werkgroep voor die tuin. Hij werkt mee aan de maandelijkse Landwerkdag, schrijft wekelijks een column. Hans onderhoudt de ecologische moestuin en stuurt de vrijwilligers aan. Hij begeleidt schoolklassen bij de moestuinactiviteiten en leidt excursies en seizoen wandelingen.

Frank Ettes

Frank is voor sportvereniging AV Hollandia al jarenlang de drijvende kracht achter de vele hardloop evenementen in Hoorn zoals de Stoomtramloop. Dijkenloop, Hoornse parkcross, en de Run-bike-run. Frank stopt veel tijd, moeite en energie in het organiseren van deze evenementen waardoor deze uitgroeien tot topevenementen voor duizenden blije lopers.