Jong geleerd is oud gedaan. Ook jongeren kunnen vrijwilligerswerk doen. En hoe! Welke toppers komen in aanmerking voor de Junior vrijwilligersprijs 2018?

Jelmer Zuidstra

Jelmer Is 16 jaar oud. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een enthousiaste, betrouwbare, welwillende vrijwilliger waar ze in de wijk Bangert en Oosterpolder erg blij mee zijn. Hij helpt mee met de huttenbouw, onder andere op de heftruck waar hij een diploma voor heeft gehaald. Maar ook is hij behulpzaam bij andere activiteiten zoals de vossenjacht en de nieuwjaarsreceptie. Jelmer is ook lid van de jeugdbrandweer Hoorn en scheidsrechter groot veld bij SV Westfriezen.

Michael en Ashley Hofmeijer

De jury heeft deze beide jonge vrijwilligers, broer en zus, samen genomineerd. Zo jong als ze zijn, zijn zij al betrokken bij de Hoornse samenleving.
Michael 9 jaar, heeft als Pietje meegeholpen bij de Sinterklaasactie van de Kinderkledingbank door cadeautjes te brengen aan ouderen in Hoorn. Hij heeft op Koningsdag geld opgehaald bij de actie voor kinderen die gepest worden.
Ashley, 11 jaar, is jaarlijks rond Sinterklaas ‘Piet’ voor de Hoornse kinderkledingbank en lid van de jeugdraad.

Nikita Clasen heeft zich teruggetrokken als genomineerde.