Veel mensen in Hoorn doen af en toe of regelmatig vrijwilligerswerk. En deze vrijwilligers mogen best eens extra in het zonnetje gezet worden! Daarom organiseert Vrijwilligerspunt jaarlijks de Hoornse Vrijwilligersprijs in samenwerking met de gemeente Hoorn. Wie worden in 2020 de winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs? Daar heb jij als inwoner van Hoorn invloed op!

Drie categorie├źn
De Hoornse Vrijwilligersprijs is onder te verdelen in drie categorie├źn: de Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar), de Vrijwilliger (vanaf 23 jaar) en de Vrijwilligersorganisatie. Er zijn dus drie winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs.

Wie verdient volgens jou de prijs?
Iedereen kan vrijwilligers aanmelden voor de Hoornse Vrijwilligersprijs. Ken je iemand of een organisatie die volgens jou de prijs dubbel en dwars verdient? Meld die persoon of organisatie dan aan! Het kan dus een individuele vrijwilliger zijn, maar ook een vrijwilligersorganisatie, of vrijwilligersproject van stichtingen, verenigingen of burgers (burgerinitiatief). Deze laatste vallen onder de categorie Vrijwilligersorganisatie. Aanmelden kon tot en met 31 oktober 2020.

De genomineerden
De vakkundige jury beoordeelt alle aanmeldingen en kiest vervolgens voor elke categorie drie genomineerden. Van alle genomineerden wordt een filmpje gemaakt waarin zij zich uitgebreid kunnen presenteren. De filmpjes worden in januari 2021 op deze website geplaatst en dan worden officieel de genomineerden bekend gemaakt.

Stemmen en bekendmaking winnaars
De corona hebben we de stemmingsperiode en de bekendmaking vna de winnaars moeten verplaatsen naar 2021. In de week van 25 januari 2021 is het mogelijk om te stemmen op jouw favoriet. Op 12 februari worden de winnaars bekend gemaakt. Hoe, dat is nog afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.