Veel mensen in Hoorn doen af en toe of regelmatig vrijwilligerswerk. En deze vrijwilligers mogen best eens extra in het zonnetje gezet worden! Daarom organiseert Vrijwilligerspunt jaarlijks de Hoornse Vrijwilligersprijs in samenwerking met de gemeente Hoorn. Wie worden in 2019 de winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs? Daar heeft u als inwoner van Hoorn invloed op!

Drie categorieën
De Hoornse Vrijwilligersprijs is onder te verdelen in drie categorieën: de Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar), de Vrijwilliger (vanaf 23 jaar) en de Vrijwilligersorganisatie. Er zijn dus drie winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs.

Wie verdient volgens u de prijs?
Iedereen kan vrijwilligers aanmelden voor de Hoornse Vrijwilligersprijs. Kent u iemand of een organisatie die volgens u de prijs dubbel en dwars verdient? Meld die persoon of organisatie dan aan! Het kan dus een individuele vrijwilliger zijn, maar ook een vrijwilligersorganisatie, of vrijwilligersproject van stichtingen, verenigingen of burgers (burgerinitiatief). Deze laatste vallen onder de categorie Vrijwilligersorganisatie. Aanmelden kan tot 6 oktober 2019.

Aanmelden
Welke (jonge) vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie verdient volgens u de Hoornse Vrijwilligersprijs 2019? Meld nu uw favoriet aan!

De genomineerden
De vakkundige jury beoordeelt alle aanmeldingen en kiest vervolgens voor elke categorie drie genomineerden. Van alle genomineerden wordt een filmpje gemaakt waarin zij zich uitgebreid kunnen presenteren. De filmpjes worden vervolgens op 15 november op deze website geplaatst.

Stemmen
Zodra de genomineerden bekend zijn gemaakt en de filmpjes op deze website zijn geplaatst, kan het stemmen beginnen! U krijgt de mogelijkheid te stemmen op úw favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie. De stemperiode is vanaf 15 november tot 3 december.

En de winnaars zijn…
Op 4 december is het dan zover: de winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs worden bekend gemaakt! Ook dit jaar zal dit op feestelijke wijze gebeuren in het SG Newton. Een besloten feest waar de genomineerden, vrienden en familie en natuurlijk vooral de winnaars flink in het zonnetje worden gezet. Naast de eervolle benoeming tot winnaar van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2019, krijgen zij namelijk prachtige prijzen aangeboden door onze sponsors.