Veel mensen in Hoorn doen af en toe of regelmatig vrijwilligerswerk. En deze vrijwilligers mogen best eens extra in het zonnetje gezet worden! Daarom organiseert Vrijwilligerspunt jaarlijks de Hoornse Vrijwilligersprijs in samenwerking met de gemeente Hoorn. Wie worden in 2020 de winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs? Daar heb jij als inwoner van Hoorn invloed op!

Drie categorieën
De Hoornse Vrijwilligersprijs is onder te verdelen in drie categorieën: de Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar), de Vrijwilliger (vanaf 23 jaar) en de Vrijwilligersorganisatie. Er zijn dus drie winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs.

Wie verdient volgens jou de prijs?
Iedereen kan vrijwilligers aanmelden voor de Hoornse Vrijwilligersprijs. Ken je iemand of een organisatie die volgens jou de prijs dubbel en dwars verdient? Meld die persoon of organisatie dan aan! Het kan dus een individuele vrijwilliger zijn, maar ook een vrijwilligersorganisatie, of vrijwilligersproject van stichtingen, verenigingen of burgers (burgerinitiatief). Deze laatste vallen onder de categorie Vrijwilligersorganisatie. Aanmelden kan tot 5 oktober 2020.

Aanmelden
Welke (jonge) vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie verdient volgens jou de Hoornse Vrijwilligersprijs 2020? Meld nu jouw favoriet aan!

De genomineerden
De vakkundige jury beoordeelt alle aanmeldingen en kiest vervolgens voor elke categorie drie genomineerden. Van alle genomineerden wordt een filmpje gemaakt waarin zij zich uitgebreid kunnen presenteren. De filmpjes worden vervolgens op 16 november op deze website geplaatst.

Stemmen
Zodra de genomineerden bekend zijn gemaakt en de filmpjes op deze website zijn geplaatst, kan het stemmen beginnen! U krijgt de mogelijkheid te stemmen op úw favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie. De stemperiode is vanaf 16 november totdat de winnaars bekend worden gemaakt. Dat zal hoogstwaarschijnlijk begin december zijn.

En de winnaars zijn…
Op vrijdag 11 december is het dan zover: de winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs worden bekend gemaakt! De prijsuitreiking zal dit jaar anders worden dan anders, gezien de coronamaatregelen, maar dat het weer feestelijk wordt, is zeker! Naast de eervolle benoeming tot winnaar van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2020, krijgen zij ook prachtige prijzen aangeboden. Deze worden nog bekendgemaakt.